Po emocjonującym dniu pora nakarmić moją rodzinę . Cieszę
się , że ich mam J . Z pysznego rosołu
zostały mi warzywa : marchewka, pietruszka, seler i mięsko, postanowiłam zrobić
z tego pasztet. Zainspirowała mnie do tego Dorotka z bloga Ja tu gotuję .
Składniki:
4 marchewki gotowane
2 pietruszki gotowane
seler gotowany
ok. 0,5 kg mięsa gotowanego ( indyk , wołowinka)
podsmażona cebula
1 jajko
1-2 łyżki kaszy manny
ok. 200g pieczonej dyni
przyprawy: sól, pieprz, papryka itp.
Wszystkie składniki mielę w maszynce do mięsa. Dokładnie
mieszam i doprawiam według uznania. Wyrobioną masę przekładam do blachy
wyłożonej papierem do pieczenia . Piekę ok. 40-50 minut w temperaturze 210 C.
Pasztet bardzo smaczny i prosty w wykonaniu, idealnie smakuje z ciemnym chlebkiem
i ogórkiem.
Nie ma to jak domowe dodatki do kanapek :))
OdpowiedzUsuńDomowe najlepsze :)
Usuń