Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 14 sierpnia 2016

Domowe pesto zielone

Pogoda jaka jest każdy widzi . Człowiekowi odchodzi ochota do działania, brak energii i wszystko jest nie takie . Ale to  nic bywają takie dni, trzeba się zebrać do kupy i do przodu , życie ucieka, trzeba cieszyć się z każdego dnia , nawet pochmurnego. Nie ma czasu na smuty. U mnie dzisiaj zagościła bazylia, wyczaruję z niej pyszne domowe pesto , takie moje polskie.

Domowe pesto zielone

pęczek bazylii
dwie garści ziaren słonecznika
1/2 szklanki oleju słonecznikowego lub oliwy z oliwek ( wg. uznania )
100g sera żółtego (rodzaj : pozostawiam sobie wielką dowolność )
sól , czarny pierz - do smaku.

wszystkie składniki wrzucam do blendera i jedno duże bruum... i już . Pyszne , pachnące, dodające energii pesto. Moje dzieci się nim zajadają . Świetny do makaronu, nawet do pizzy lub zapiekanek -  super sprawa .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz